Ziua Internaţională a Cititului Împreună-ZICI,
prilej de lecturi publice la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Afis eveniment

  1 februarie 2019

Pentru al treilea an consecutiv, Biblioteca Judeţeană Satu Mare se alătură iniţiativei comunităţii Citim Împreună România şi marchează Ziua Internaţională a Cititului Împreună-ZICI printr-o serie de lecturi publice, cu voce tare, la care sunt invitaţi să participe toţi copiii de vârstă preşcolară dar şi clase de elevi, însoţiţi de părinţi, bunici sau cadre didactice.
Sesiunile de lecturi se vor derula în Sala Multimedia a Bibliotecii Judeţene Satu Mare şi vor avea o întindere de o jumătate de oră, fiecare. Intervalul orar de la 09 la 11 va fi alocat preşcolarilor, iar cel cuprins între 11 la 13, este rezervat grupurilor de elevi.
Ediţia din acest an se derulează sub genericul "Citim ca să Ş.T.I.M.", iar lecturile alese vor viza, în primul rând, domenii precum Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică. "Pornind de la rezultatele amplelor studii întreprinse privind impactul citirii cu voce tare de către adulţi asupra dezvoltării competenţelor de citit-scris ale copiilor şi de la convingătoarele dovezi că citirea cu voce tare la toate disciplinele este esenţială nu doar pentru dezvoltarea competenţelor de citit-scris, dar şi pentru dezvoltarea competenţelor specifice disciplinelor de studiu, această nouă ediţie este una provocatoare şi inedită pentru organizatori. Şi în cazul lecţiilor de ştiinţe, citirea cu voce tare poate face trecerea de la receptarea pasivă a conţinuturilor la un mod de învăţare centrat pe desluşirea sensurilor profunde ale discursului ştiinţific.", se arată pe grupul Citim Împreună România.
Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume, începând cu anul 2012, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.
Cadrele didactice care doresc să se alăture acestui eveniment cu grupe de copii ori clase de elevi, sunt invitate să să-şi anunţe intenţia de participare şi intervalul orar ales la numărul de telefon al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, 0261-711199.


Ultima actualizare : 29.01.2019

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti