Sute de ocazii să citim împreună
Ziua Internaţională a Cititului Împreună 2018

Afis eveniment

  1 februarie 2018

În data de 1 februarie 2018, Citim Împreună România va celebra, împreună cu mii de copii şi sute de educatori, învăţători, profesori, bibliotecari, librari şi pasionaţi de lectură din întreaga ţară, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI). Aflată la a doua ediţie naţională, ZICI România este parte a unui eveniment global organizat de către LitWorld şi marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de ţări.
Dragostea de lectură şi de cărţi este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil şi de aceea participanţii la ZICI 2018 au hotărât să citească împreună cu cât mai mulţi copii cărţi frumoase în moduri atractive. Credem că atunci când citim împreună cu copiii, schimbăm lumea!
ZICI 2018 este un evenimentul susţinut la nivel naţional de grupul Citim Împreună România. Ediţia din acest an a reuşit să adune de peste 6 ori mai mulţi parteneri decât cea de anul trecut, asigurând astfel organizarea unui eveniment de lectură în aproape toate judeţele ţării. Organizaţiile partenere au primit din partea Citim Împreună România resurse care să contribuie la organizarea unor evenimente memorabile de lectură.
De asemenea, Citim Împreună România va facilita cu această ocazie 10 sesiuni de lectură virtuale susţinute de autori cunoscuţi de cărţi pentru copii, între care Laura Grunberg, Iulia Iordan, Victoria Pătraşcu, Carmen Tiderle, Alex Moldovan şi Florin Bican.
Pentru mai multe amănunte despre Ziua Internaţională a Cititului Împreună puteţi accesa pagina de Facebook a evenimentului ZICI 2018 - https://www.facebook.com/events/188630085205942/
Ce este "Citim Împreună România"
Un grup format din autori de cărţi pentru copii, ilustratori, editori, educatori, profesori, bibliotecari, dar şi părinţi sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărţi, ci şi bucuria de a vedea copii şi adulţi citind împreună. Grupul "Citim Împreună România" a fost lansat pentru a promova beneficiile şi frumuseţea cititului împreună în rândul copiilor şi al celor ce au grijă de ei.
Ce înseamnă "Citim Împreună"
Citim împreună atunci când una sau mai multe persoane se alătură unei alte persoane care citeşte cu voce tare, ascultă, privesc, îşi imaginează şi se implică în poveste fiecare în felul lui, dar toţi împreună. Cititul împreună se poate practica de către mame şi bebeluşi, tătici cu copii, bunici şi nepoţi, unchi cu nepoţei, surori şi fraţi. De un mare succes se bucură şi lectura împreună între educatoare şi copii, profesori şi elevi, asistente şi pacienţi, asistenţi sociali şi beneficiari, bone şi bebeluşi, copii şi lideri în tabere, prieteni.
Cititul împreună, în special între adulţi şi copii, este una dintre cele mai frumoase activităţi din lume, mai ales dacă e făcută cu drag şi cât mai des. Citim Împreună România recomandă zilnic 20 de minute de lectură împreună.


Ultima actualizare :07.03.2018

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti