Bine aţi venit pe site-ul
Bibliotecii Judeţene Satu Mare !

Director

Pornesc la drum în frumoasa şi provocatoarea misiune de manager al Bibliotecii Judeţene Satu Mare cu încredere şi motivată de dorinţa de a contribui la consolidarea prestigiului instituţie şi, implicit, de a realiza evenimente memorabile pentru întreaga comunitate sătmăreană. Nu va fi o misiune uşoară, însă am toată convingerea că alături de inimosul colectiv al bibliotecii, cu implicarea fiecărui membru al echipei şi valorificând la maximum profesionalismul şi devotamentul fiecăruia, reuşita noastră este pe cale de a se făuri.
Dorinţele noatrse se reflectă în viziunea pe care am creionat-o în programul managerial: "Până în anul 2028, Biblioteca Judeţeană Satu Mare va deveni cel mai important centru multicultural, de informare şi dezvoltare personală, de păstrare a memoriei şi promovare a identităţii locale, de socializare, accesibil tuturor. Personalul bibliotecii va furniza servicii de calitate, corespunzătoare nevoilor comunităţii locale şi judeţene, valorificând la maximum spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea şi toate resursele financiare, materiale şi logistice de care dispune".
Atribuţiile instituţiei, conferite de legislaţia specifică, vor fi completate cu unele noi, care se desprind din declaraţia de misiune: "Biblioteca Judeţeană Satu Mare îşi propune să contribuie la dezvoltarea dialogului multicultural şi multietnic, să valorifice patrimoniul cultural judeţean şi să asigure comunităţii sătmărene un cadru propice pentru informare, lectură, studiu, educaţie pe tot parcursul vieţii şi pentru socializare şi recreere, devenind cea de-a treia casă a sătmărenilor".
Proiecţia managerială pentru instituţia cărţii sătmărene include două programe majore şi anume: "Biblioteca Secolului XXI" şi "Biblioteca, a treia casă a tuturor sătmărenilor". Alături de o echipă de profesionişti bine consolidată şi unită, cu implicarea comunităţii culturale şi a mediului de afaceri, potenţată de alocările bugetare corespunzătoare, cu suţinerea Consiliului Judeţean Satu Mare, nădăjduim ca aceste două programe majore să îşi găsească expresia în gradul de satisfacţie al utilizatorilor şi beneficiarilor care ne treg pragul şi al tuturor celor care apelează la resursele bibliotecii.
Parafarzându-l pe marele înţelept al lumii Albert Einstein, care afirma că "Singurul lucru pe care trebuie să îl cunoşti cu precizie este unde se află biblioteca", mesajul pe care îl transmitem este acela că, împreună, vom clădi o bibliotecă vie, pentru o comunitate multiculturală unită şi puternică.
Dariana Săsărman-Ţou, manager


Ultima actualizare : 06.03.2023

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti