Ziua Internaţională a Cititului Împreună-ZICI,
prilej de lecturi publice la bibliotecile din judeţ

Afis eveniment

  2 februarie 2022

Pentru al cincilea an consecutiv, Biblioteca Judeţeană Satu Mare marchează Ziua Internaţională a Cititului Împreună - ZICI, un eveniment global de promovare şi încurajare a lecturii, printr-o serie de lecturi publice, cu voce tare, la care sunt invitaţi să participe toţi copiii de vârstă preşcolară dar şi clase de elevi din ciclul primar.
Sesiunile de lecturi se vor derula miercuri, 2 februarie, online, prin intermediul platformei ZOOM, în intervalul 09:30 -11:00 şi vor avea o întindere de o jumătate de oră, fiecare. Intervalul orar cuprins între 09:30 şi 10:00 va fi alocat grupurilor de preşcolari, iar ultimele două sesiuni, cuprinse în intervalul orar 10:00-11:00, sunt rezervate elevilor din ciclul primar.
În acest an , ZICI va fi despre poveşti citite şi poveşti împărtăşite. Prin poveşti citite împreună promovăm lectura, iar prin poveşti împărtăşite, care vin din experienţa participanţilor, construim comunităţi. Participanţii vor fi invitaţi să-şi cunoască mai bine originile, familia şi să împărtăşească în grupul de poveste istorisiri adevărate. Tema ediţiei din acest an este "Povestea", astfel că sunt create toate premisele ca atât povestitorii cât şi audienţa să se bucure de puterea poveştilor citite împreună.
Bibliotecarii sătmăreni pregătesc cele mai frumoase poveşti pentru un "ZICI de poveste", fiind un prilej deosebit de a-i aduce împreună pe cei care iubesc cărţile şi de a insufla dragostea pentru lectură celor ce încă nu au descoperit puterea cititului. A citi împreună în această zi înseamnă că o carte bine aleasă este citită cu voce tare pentru mai mulţi ascultători.
Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume, începând cu anul 2012, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.
Cadrele didactice care doresc să se alăture acestui eveniment cu grupe de copii ori clase de elevi, sunt invitate să să-şi anunţe intenţia de participare şi intervalul orar ales la adresa de email a Bibliotecii Judeţene Satu Mare, [email protected], urmând să fie contactate de către organizatori în vederea stabilirii detaliilor de conectare la platforma ZOOM.


Ultima actualizare : 31.01.2022

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti